Haljevac: Sve možeš folirat, ali raju ne možeš

TV Alfa
14.09.2018 19:22

Slikar Sulejman Memo Haljevac priprema izložbu u galeriji „Roman Petrović“, a vjerovatno i u Umjetničkoj galeriji BiH. Radovi koji će bit izloženi, nastali su tokom održavanja projekta „Sarajevo, ljubavi moja“.

- Ove godine u okviru projekta "Sarajevo ljubavi moja" imali smo tri velike radionice i preko 3.000 učesnika osnovaca, srenjoškolaca i djece sa poteškoćama u razvoju. Kroz ta druženja i radionice djeca su slikala, mi smo sada uzeli te neke bolje radove i hoćemo da napravimo dvije izložbe do kraja godine, da napravimo jedan sretan kraj ove priče. U planu je da u novembru u galeriji  „Roman Petrović“ izložimo oko 50 radova, također i u Umjetničkoj galeriji planiramo otvoriti drugu izložbu, pa ćemo vidjeti hoće li se to desiti, kazao je Haljevac gostujući u emisiji „Danas“.

Haljevac je u emisiji govorio i o predstojećim izborima, ističe kako je Savez za bolju budućnost jedina stranka koja se bori za mlade ljude i nastoji zaustaviti ovaj odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine.

-  Mi smo tu zbog građana, ako se mi ne možemo posvetiti građanima, ako ne možemo dati zadnji atom snage za građane onda naravno da ne trebamo tu biti. Ja sam kroz život naučio sve možeš folirat, ali raju ne možeš. Raja će jednom oprostiti, ali drugi put neće. Tako da, ja mislim da je vrijeme da se raja osvijesti, poručuje Haljevac.

NA VRH