Za opremanje centra "Colibri" prikupljeno 3.510 KM

TV Alfa
28.09.2018 23:01

Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju "Colibri" upriličio je humanitarno prodajnu reviju. Sva sredstva koja su prikupljena na ovoj reviji bit će iskorištena za opremanje centra "Colibri", kao i za realizaciju svakodnevnih aktivnosti kao što su: muzikoterapija, rad sa logopedom, vježbe motorike te psihološka podrška za roditelje.

-  Centar "Colibri" zaista treba našu podršku, podršku svih građana. Centar je osnovan od strane tri mame koje imaju dijete sa poteškoćama u razvoju, koje su zaista mukom natjerane da se otimaju za prava svoje djece. Žene, dame iz javnog života, su donirale prekrasne haljine koje su ujedno one same nosile na reviji, a posjetioci su aukcijom, odnosno nadmetanjem 'ko da više', kupovali sve te haljine. Humanitarnom revijom koju smo organizovali prikupljeno je 3.510 KM, kazala je Aida Feraget, ekspertica za ljudska prava, gostujući u emisiji "Danas".

Modnu reviju nosile su osobe iz javnog života: Ines Sandžaktarević, Zlata Gerin Kurić, Ines Cero, Dalija Hasanbegović Konakovic, Maja Gasal, Džejla Glavović,  Merima Druškić i mnogi drugi koji su dali svoju podršku kako bi ovaj centar opet bio u funkciji za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju.

- Ova revija je samo potvrdila ono što ja već godinama govorim da Sarajevo i generalno BiH imaju divne ljude velikog srca koji se rado odazivaju na humanitarne akcije. Krajem novembra organizovat ćemo i jedan veliki humanitarni bazar, tačan datum ćemo svakako uskoro dati, a nadam se da će biti jednako dobro posjećen kao i ova revija, kazala je Feraget.

NA VRH