Spahović: Pretražili smo i sve privatne objekte, ali od Harisa Nalče ni traga

TV Alfa
05.10.2018 20:50

Potraga za nestalim 36-godišnjim Harisom Nalčom iz Fojnice još uvijek traje. Već pet dana se traga za ovim mladićem koji je bio na studentskim pohodima na Prokoškom jezeru, a njegov nestanak prijavljen je 30. septembra u 19.30 sati.

Ponovno se pretražuju već pregledane zone, a u potragu su uključeni i psi tragači. Danas su pregledani i svi privatni objekti koji su bili zaključani, potvrdio je u popodnevnom programu TV Alfa Sabahudin Spahović, iz Federalne uprave civilne zaštite, koji je i vođa potrage.

- Uz asistenciju policije uspjeli smo doći do vlasnika objekata, pa je u toku današnjeg dana izvršena provjera tih objekata. Nažalost, evo do sada, nemamo informacija da je Haris pronađen. Međutim, mi preduzimamo sve što je u našoj nadležnosti da dođemo do rezultata, pojasnio je Spahović.

Okolnosti pod kojima je nestao i dalje su nerazjašnjene, a kako je u emisiji kazao Spahović, prijatelji i rodbina pričaju da je Haris bio povučena i mirna osoba, te da niko ne može ni naslutiti šta se desilo.

Sve informacije koje su zaprimljene, provjerene su i za svaku se ispostavilo da nije tačna. Sve netačne informacije, ističe Spahović, samo otežavaju potragu i oduzimaju vrijeme.

- Zamolio bih sve građane, ako imaju bilo kakvu informaciju, ali sigurnu i provjerenu informaciju da prijave. Sve dojave mi moramo provjeriti, ali lažne dojave nam samo oduzimaju resurse i vrijeme. Krive informacije nas samo odvedu u krivom smjeru, objašnjava vođa potrage.

Prema njegovim riječima u planu je i pretraga Prokoškog jezera.

NA VRH