Bradvić: BiH ima kvalitetne umjetnike, teško je izabrati pobjednika nagrade Zvono

TV Alfa
09.10.2018 20:31

Ovogodišnja izložba radova finalista i finalistica Nagrade za mlade vizualne umjetnike i umjetnice u BiH - Zvono, bit će otvorena 12.oktobra u 19 sati, u prostorijama Udruženja za istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti "Sklop".

- U petak će svi umjetnici biti tu. U 19 sati počinje izložba i negdje kroz petnaest minuta ćemo proglasiti pobjednika. Još uvijek ne znamo ko je pobjednik. Treba se još jednom pogledati postavka, zatim razgovor s umjetnicima, onda će žiri definitivno odlučiti ko je pobjednik, kazala je za emisiju ''Danas'' Sandra Bradvić, direktorica Udruženja "Sklop".

Nagrada ZVONO za pobjednika sastoji se od dvomjesečne umjetničke rezidencije u New Yorku kod Residency Unlimited, kao i od samostalne izložbe pri povratku iz SAD-a. Pobjednika će proglasiti međunarodni žiri na otvorenju izložbe.

- Dobitnik će naredne godine u martu putovati za New York, međutim, čitav taj aplikacioni proces, komunikacija umjetnika s nama kao organizatorima, a i sa žirijem je super stvar i mogu da profitiraju, kazala je Bradvić.

Izložba će biti dostupna publici tokom dva mjeseca i to svakog četvrtka i petka od 14 do 19 sati, a subotom od 11 do 17 sati.

NA VRH