Šarić: Uskoro seminari za licenciranje taekwondo trenera

TV Alfa
12.10.2018 22:30

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine priprema se za dva velika takmičenja, Evropsko prvenstvo za kadete koje će biti održano od 28.novembra do 2.decembra 2018. godine u Španiji i Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 8. do 11.novembra u Poljskoj. U Španiju ide 13 bh. takmičara, a u Poljsku osam, rekao je u emisiji "Danas" Samir Šarić, član Izvršnog odbora Taekwondo saveza BiH.

- Mi smo Savez koji je u tranziciji i nije realno očekivati neke rezultate u kadetskim kategorijama, s obzirom na to da su to početne generacije. Svi znamo, da u bilo kojem sportu, ako želimo neke rezultate, trebamo proći neki period, kazao je Šarić.

Šarić je u emisiji govorio i o zvaničnoj posjeti delegacije Saveza Beogradu, gdje ih je primio predsjednik Evropske taekwondo federacije WTE Anastasios Pragalos, koji je obećao podršku projektima Taekwondo saveza BiH.

- Sve što smo tražili, obećali su nam i dali podršku našem radu. Obećao nam je da ćemo dobiti seminare za trenere, da bi dobili licencu. BiH nikada nije takav seminar organizovala, a trener da bi sjedio na klupi u vrijeme takmičenja svog takmičara mora imati licencu. Tako da nam to mnogo znači. Na seminar će doći treneri cijelog regiona, koji imaju potrebu za licencom, a Pragalos je obećao da će on to platiti, kazao je Šarić.

NA VRH