Feraget: Bitna je snaga dokaza, u slučaju ''Dragičević'' ima puno njih

TV Alfa
17.10.2018 00:36

Davor Dragičević noći više neće provoditi na Trgu Krajine u Banjaluci, ali to ne znači da odustaje od svoje borbe. Naime, on će, zajedno s članovima grupe „Pravda za Davida“ svaki dan u 18 sati biti na Trgu i protestovati.

Na početku istrage tog slučaja, bilo je određenih propusta, rekao je u emisiji „Danas“ advokat Ifet Feraget, koji je član advokatskog tima porodice Dragičević. Sastanak s tužiocem koji su advokati održali, Feragetu ne ulijeva preveliku nadu. 

- Ako bih bio potpuno objektivan, ne bih mogao da iskažem preveliki optimizam. Svi smo u svojim izjavama akcentirali da smo trenutno zadovoljni istragom, ne znači da smo istragom zadovoljni generalno nego trenutno. Na taj način smo željeli poslati poruku da kada se advokatski tim uključio u istragu, došlo je do određenih pomaka. Slučaj šalje poruku katastrofalno loš položaj oštećenog u krivičnom postupku, kazao je Feraget. 

Velika podrška građana, smatra Feraget itekako može doprinijeti prevenciji, da se slučajevi poput ovog ne dešavaju. 

- Sama činjenica da neko prespava na Trgu bez obzira na onaj inicijalni značaj Trga kao pokazatelja jedne građanske borbe, društva, je dovoljno poražavajuća i šalje dovoljno jake signale društvenoj zajednici da je vrijeme za akciju, naglasio je Feraget. 

Dodaje da je bitna snaga dokaza, te da u ovom slučaju ima dosta dobrih dokaza i da ti dokazi govore vlastitim jezikom.

NA VRH