Ćatić: Prevnut ćemo svaki kamen da pronađemo počinioce

TV Alfa
26.10.2018 23:05

Sindikat policije Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje ubistvo dvojice policajaca, koje su jutros, na Alipašinom Polju ubili kradljivci automobila, rekao je u emisiji "Danas" Viktor Ćatić, član Upravnog odbora Sindikata policije KS i poručio, kako je rekao, kriminalcima i kvazi mangupima, da će policija maksimalno, u skladu s ovlaštenjima, upotrebljavati silu koja im je data. 

- Zakonska kazna za počinioce nije preblaga. Zakon je predvidio vrlo dobre, oštre i jake kazne za počinioce, pogotovo ovako teških djela. Međutim, treba da se zapitamo kakva nam je kaznena politika. Ovim putem apelujem na pravosuđe, rekao je Ćatić.

Policijskog službenika treba da prati kompletan aparat, ne samo njegov kolega ili nadređeni, treba da ga do kraja isprati cijeli sistem, poručio je Ćatić i dodao da, ako ne postoji kompletan sistem podrške, da se jedan događaj, kao jutrošnji, isprati do samog kraja, do resocijalizacije kriminalne osobe, onda ništa nije urađeno. 

-Ja, kao član Sindikata, mogu reći da mi i kada prikupimo neoborive i čvrste dokaze za neki kriminal, na osnovu kojih se može izreći maksimalna kazna, opet se ide na neki sporazum o priznanju krivice, pojasnio je Ćatić.

Dodao je da će Upravni odbor uvijek stati iza svakog policijskog službenika koji časno obavlja svoju dužnost.

- Ovo je prevršilo svaku mjeru i mi ćemo prevrnuti svaki kamen da pronađemo počinioce ovog krivičnog djela, zaključio je Ćatić.

NA VRH