Škrobić-Omerović: 'Sarajevo Unlimited' je prilika za nova radna mjesta

TV Alfa
02.11.2018 18:49

Treći regionalni Forum inovacija, preduzetništva i tehnologije „Sarajevo Unlimited 2018“, biće održan u Sarajevu u periodu od 5. do 7. novembra. Ovaj događaj će na jednom mjestu okupiti sve relevatne institucije, kompanije, organizacije, startupe i investitore, a sve s ciljem promocije inovacija u biznisu, inovativnog poslovanja i korištenja resursa start up kompanija, rekla je u emisiji „Danas“ direktorica Networks-a Bojana Škrobić-Omerović.

- Samo iz Bosne i Hercegovine imamo preko 1.000 prijavljenih učesnika. Imamo sedam šefova delegacija zemalja. Glavni cilj „Sarajevo Unlimited 2018“ su nova radna mjesta, nove investicije i poboljšavanje bosanskohercegovačke ekonomije, pojasnila je Škrobić-Omerović.

Tokom tri dana trajanja događaja biće predstavljeni projekati od zajedničke važnosti za svih 17 zemalja učesnica, 3D dostignuća i nove tehnologije, kazala je Škrobić-Omerović i dodala da će u okviru Foruma biti organizovane i besplatne tematske radionice, te da su za studnete obezbijeđene i vrijedne novčane nagrade.

- Koliko je bitno da ulažemo u sebe, toliko je bitno da ulažemo jedni u druge. Tema ovogodišnjeg Foruma je 'Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja članica inicijative', sa posebnim akcentom na izgradnji pametnih gradova, strategija i najboljih praksi zemalja članica po tom pitanju, pojasnila je Škrobić-Omerović.

NA VRH