Počele donacije za humanitarni projekat "Nijedno dijete bez paketića"

TV Alfa
02.11.2018 18:54
U okviru humanitarnog projekta „Nijedno dijete bez paketića“, Udruženje "Ruku na srce" nastoji osigurati novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Već osam godina, volonteri tog udruženja pokreću projekat u okviru kojeg apeluju na sugrađane, školarce, udruženja i sportske kolektive da ih podrže i učestvuju  u ovoj humanoj priči.

- Odazivaju se svi. Sama činjenica da je prve godine pripremljeno i podijeljeno 260 novogodišnjih paketića, a prošle zime 1.750, govori o rezultatima izuzetnog truda i rada svih volontera, te nesebičnoj podršci mnogobrojnih sugrađana, rekao je u popodnevnom programu TV Alfa Adnan Lukač, portparol udruženja „Ruku na srce“.

Svi koji žele biti dio ove humane priče, mogu donirati igračke, slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić.

- Nezamjenjiv je osjećaj zadovoljstva kada vidite koliko ste obradovali neko dijete. Ta djeca se nevjerovatno raduju da vide šta će dobiti, koje su igračke u paketiću, da se slikaju s Deda Mrazom. Neponovljive stvari se dešavaju na tim manifestacijama, djeca se smiju predstavama koje pripremimo za njih. Osjećaj je neopisiv, ispričao je Lukač.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na označenim punktovima u gradu, radnim danima od 9 do 17 sati, a subotom od 10 do 12 sati u Centar "Ruku na srce" na Dobrinji.

NA VRH