Sladić: Oko 25. novembra možemo očekivati snijeg

TV Alfa
16.11.2018 18:30

Natprosječne temperature i manjak padavina obilježile su prvu polovinu novembra i sad već predstavljaju ekstremne anomalije. Međutim, već od sredine naredne sedmice, tačnije 22. novembra očekuju se slabe padavine, dok snijeg možemo očekivati oko 24. ili 25. novembra, kazao je meteorolog amater Nedim Sladić, gostujući u emisiji „Danas“.

- Što se tiče vremenskih prilika u narednom periodu treba spomenuti da sada dolazi do te tranzicije između toplijeg i hladnijeg vremena. Ove godine to se dešava nešto kasnije nego što je to uobičajeno. Gotovo tri sedmice kasni taj tranzicijski period. Što se tiče snijega u narednom periodu, on se može pojaviti, odnosno prolepršati u iduću nedjelju, ali značajniji snijeg se ne očekuje barem do 24. ili 25. novembra, kazao je Sladić.

On ističe da u noći sa ponedjeljka na utorak dolaze nešto obilnije padavine sa juga kontinenta.

- Jedan topliji front koji kreće prema našim krajevima uslovljava obilnije kiše u Hercegovini, dok će u Bosni kako nema južine, preovladavati uglavnom hladnije vrijeme. Iz tog razloga moguća je pojava i kiše koja se ledi. U narednom periodu u jutarnjim satima imat ćemo i pojavu minusa od -2 do -3, ističe Sladić.  

NA VRH