Feraget: Nobilo je pogriješio, advokat nikad ne optužuje

Alfa TV

Ifet Feraget i dalje je jedini advokat koji zastupa Davora Dragičevića u slučaju smrti njegovog sina Davida nakon raspada advokatskog tima.

- Nije bilo nikakvog razilaženja u mišljenju, ne možete imati mišljenje o nečemu što nemate dokaz. Dva puta smo tražili dokaze, nismo ih dobili. Došlo je do razilaženja u smislu odnosa prema predmetu. Ja sam bio energičan i kazao sam da se trebamo voditi samo dokazima. Davor nije nikada postavio ultimatum nijednom advokatu da mora utvrđivati neku ''Davorovu istinu''. Oni vjerovatno nisu mogli odraditi posao onako kako su planirali, kazao je Feraget za popodnevni program TV Alfa.

Naglasio je da advokat u svakom slučaju ne smije iznositi niti državnim niti trećim licima informacije koje je dobio od klijenta ili iz samog predmeta.

- Bio sam šokiran kada je advokat Nobilo dao izjavu za medije, to je velika greška. Pravilo glasi, advokat nikada ne optužuje, pa i kada se prekine saradnja, advokat je dužan da sve informacije sačuva za sebe, rekao je Feraget. 

Ističe da pojedincima smeta Davorov govor, od građana do medija. 

- Ocu ubijenog djeteta pripada pravo i da pretjeruje. Međutim, smatram da Davor ne pretjeruje, zato što govori na svoj način, on interpretira dokaze kako ih on shvata i nijedan otac kojem ubijete dijete nije dužan da završi Pravni fakultet već ima pravo da stvar artikulira na svoj način, kazao je Feraget.

NA VRH

Podijeli članak na