Vlado Podany u "As exkluzivu" najavio snimanje filma o FK Željezničar, legendarni Mišo Smajlović podržao ideju

Alfa TV

Gosti novog izdanja emisije "As exkluziv sa Muhamedom Bikićem" na Alfa TV bili su legendarni Mišo Smajlović, jedan od najboljih igrača s Grbavice svih vremena i maestro Vlado Podany, unuk osnivača i prvog historijskog strijelca FK Željezničar Dimitrija Dimitrijevića. 

Upravo su se u emisiji gosti osvrnuli na bogatu historiju plavih, a Podany je ekskluzivno najavio snimanje igranog filma u povodu 100. rođendana Želje. 

- Imamo jedan, drugi rat, Valtera, Sarajevsku olimpijadu, imamo raznih događaja, mislim da nam je još samo ostala neispričana priča osnivanje Želje iz te 1920. i 1921. godina. S obzirom na to da mi je deda Dimitrija dosta pričao o tom vremenu i svim peripetijama u vezi osnivanja Želje odlučio sam se da krenemo u ovaj historijski projekat, ne samo za Sarajevo nego za cijelu državu, regiju. Već sam uspostavio kontakte s filmskim radnicima, sa scenaristom Abdulahom Sidranom , rediteljem Ademirom Kenovićem, a koji su bili oduševljeni s ovom idejom, kazao je Podany. 

On je najavio da bi premijera mogla biti u avgustu 2021. godine na stadionu "Grbavica". Jedan od najbojih Željinih igrača, danas osamdesetogodišnja legenda Mišo Smajlović pružio je podršku ovoj ideji.

- Sjajna ideja koja se mora podržati, a Željo to zaslužuje, jer nije mala stvar proslaviti 100. rođendan. Želim puno sreće cijeloj ekipi koja će učestvovati u realizaciji ovog historijskog filma i želim im već sada čestitati, rekao je .    

NA VRH

Podijeli članak na