Haris i Nedžad Husić u "As exkluzivu"

Bosna i Hercegovina će imati predstavnika u tekvandou na olimpijadi

Alfa TV
02.12.2018 20:59

Gosti novog izdanja emisije "As exkluziv sa Muhamedom Bikićem" na TV Alfi su bili Haris Husić, nekadašnji državni prvak, a danas trener u tekvandou (teakwando) i Nedžad Husić treći junior na svijetu, kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Haris Husić, nosilac crnog pojasa 5. DAN tekvandoa i 1. DAN hapkido, pored ranjavanja za vrijeme agresije i statusa RVI, nastavio se baviti sportom i postizati zapažene rezultate.

- Bio sam s višestruki državni prvak, zatim evropski i svjetski prvak na Masters igrama, kao reprezentativac BiH. A trenerskim poslom sam se sasvim slučajno počeo baviti. Osnovati sam klub sa svojim kolegom Belmirom Berberovićem, koji je danas najbolji u državi TKD "Novi Grad", kazao je trener Haris Husić.

Nedžad Husić, nosilac crnog pojasa 3. DAN tekvandoa, nekada najmlađi kandidat u BiH.

- Moja prva ljubav je bio tekvando i nisam pogriješio, što govore moji rezultati u proteklom periodu kao kadet i junior, što na domaćoj, što na međunarodnoj sceni, kazao je Nedžad Husić, član TKD "Novi Grad".

Na kraju emisije su se gosti osvrnuli i na mogućnost učešća na olimpijadi. 

- Bosna i Hercegovina će imati predstavnika u tekvandou na olimpijadi i nadamo se da ćemo ponovo doći u "As exkluziv" s olimpijskom pričom, zaključili su večerašnji gosti. 

NA VRH