Večeras od 21:00h

Damir Mašić gost političkog magazina "Acta"

Alfa TV
03.12.2018 15:25

Gost večerašnjeg izdanja političkog magazina "Acta" je politički direktor SDP-a BiH Damir Mašić, koji govori o detaljima pregovora oko formiranja vlasti na kantonalnom, te federalnom nivou.

Nakon sastanka Bh. bloka sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, Mašić odgovara i koji je jasan put za SDP kada je riječ o izboru političkog partnera, da li će prihvatiti "korektnu" ponudu SDA, ima li šanse da SDP sarađuje ili koalira sa HDZ-om BiH?

Da li je prekršen Poslovnik o radu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, pri izboru predsjedavajućeg Doma, šta znači izbor samo bošnjačkog člana, kada će biti izabrani dopredsjedavajući, ko je demonstrirao silu na konstituirajućoj sjednici, neka su od pitanja na koja odgovara politički direktor SDP-a.

Pored ostalog, Mašić komentira i kako se u našao u verbalnom ratu sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, kako odgovara na kritike da je "podmladak SDP-a politički neiskusan i nepragmatičan", ili se 'pak osjeća superiornim nad političarem, koji je nakon višegodišnjeg političkog angažmana "završio na birou", da li će Izetbegoviću zahvaliti za "nabacivanje lopte" za medijska prepucavanja.

Politički magazin "Acta" gledajte večeras je na programu TV Alfa od 21 sat.

NA VRH