Hamza: Praznično ukrašavanje sarajevskih ulica koštat će 80.000 maraka

Alfa TV
05.12.2018 21:44

Božićno i novogodišnje ukrašavanje ulica, parkova i trgova u glavnom gradu Bosne i Hercegovine počet će 10. decembra. Za prazničnu dekoraciju iz budžeta Kantona Sarajevo izdvojeno je 80.000 KM, rekla je u emisiji "Danas" stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza. 

- Ta sredstva biće utrošena za angažman radne snage, auto korpi i amortizaciju mehanizacije. Mi imamo ekipu koja će sve te dekoracije pratiti i da li svi ti dekorativni elementi funkcioniraju, pojasnila je Hamza.

Dekoracija koja će ukrašavati glavni grad BiH tokom praznika biće ista kao i prethodnih godina, rekla je Hamza i dodala da je u toku popravka i priprema postojećih dekorativnih elemenata. 

- Svjetlosnim dekorativnim elementima uredit ćemo sve veće raskrsnice, te elemente ćemo montirati na stubove javne rasvjete i oko 20. decembra svjetlosna dekoracija koju radi preduzeće "Park" biće puštena u funkciju. Svi ukrasi ostat će negdje do 15. januara 2019. godine, nakon toga slijedi isključenje i demontaža, ističe Hamza. 

Oglasi

NA VRH