„As exkluziv“ posvećen bh. džudou

Larisa Cerić je državni projekt, ustaje i liježe s jednim ciljem

Alfa TV

Gosti posljednjeg ovogodišnjeg izdanja sportske emisije "As exkluziv sa Muhamedom Bikićem", bili su najuspješnija bh. sportašica Larisa Cerić i selektor džudo reprezentacije Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac.

Emisija je bila posvećena bh. džudou i dosadašnjim rezultatima Larise Cerić, a posebno je bilo riječi o narednim Olimpijskim igrama u Tokiju.   

- Jedina medalja koja nedostaje Larisi Ceriću je olimpijska. Temeljem dosadašnjih rezultata mi smo spremni da je osvoji, ali mnogo faktora utiče, žrijeb, raspoloženje, sreća. U svakom slučaju imamo pravo da se nadamo da će Larisa donijeti toliko željenu medalju za našu Bosnu i Hercegovinu, kaže selektor Crnogorac.

On smatra da je Larisa Cerić državni projekat iza koga trebaju svi stati, kao što je to Kanton Sarajevo, te ministar kulture i sporta Mirvad Kurić. 

- Ja sam trenutno u olimpijskoj normi i trebam da se i dalje takmičim. Trenutno sam treća na rang listi, a prvih osamnaest idu na olimpijadu. Svaki dan ustajem i liježem s jednim ciljem, a to je olimpijska medalja. Za sada ide sve po planu, imam rezultate. Nadam se da će me zaobići i povrede i da ću u Tokiju ostvariti svoj životni san, kaže bh. reprezentativka Larisa Cerić iza koje će ozbiljnije stati i Olimpijski komitet BiH.           

NA VRH

Podijeli članak na