Kuldija: U novogodišnjoj noći zabranjeno točenje alkohola na javnom dočeku

Alfa TV

Sarajevo će večeras biti jedna od najpoželjnijih destinacija u Evropi. Regionalna muzička zvijezda Hari Mata Hari, uvest će građane Sarajeva, ali i brojne turiste u Novu 2019. godinu. Da bi bila osigurana dobra zabava, sve nadležne sigurnosne strukture, u skladu sa svojim ovlaštenjima, aktivno će biti uključene, kazala je u popodnevnom programu TV Alfa, Suvada Kuldija, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

- Mi smo spremni, uprava policije je sačinila plan djelovanja koji podrazumijeva  saobraćajno, operativno i fizičko osiguranje. Naši policijski službenici su već na licu mjesta. Preduzimaju se mjere i radnje, mi smo spremni za doček gostiju koji će ući u javni prostor, ističe Kuldija.

Apelovala je na sve građane, koji će Novu godinu dočekati na otvorenom, da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava. Pozvala je građane i da ne nose alkoholna pića, čije je konzumiranje zabranjeno na javnom mjestu, uključujući i staklene boce i bilo kakve oštre ili tupe predmete kojima bi mogla biti nanesena i najmanja povreda drugoj osobi.

- Mi apelujemo na građane da na javni skup ne nose predmete koji mogu nanijeti povredu drugom licu, da ne nose pirotehnička sredstva, zato što ta sredstva mogu nanijeti povrede, a naročito kod djece. Prekomjerna konzumacija alkoholnog pića također može dovesti do narušavanja javnog reda i mira tako da na javnom dočeku zbog sigurnosti, alkohol se neće točiti, poručila je Kuldija.

Više o temi

U TOKU UVIĐAJ
Pucnjava u Sarajevu, jedna osoba ranjena
NA VRH

Podijeli članak na