Bikić: Sportski savez izabrat će najbolje sportaše i ekipe na osnovu rezultata

Avaz.ba

Sportski savez u Bosni i Hercegovini, 24. januara ove godine po 74. put organizira manifestaciju "Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa BiH".

Za najuspješnijeg sportistu mogu se predložiti pojedinci i ekipe koji su u 2018. godini postigli najznačajnije rezultate u nacionalnom prvenstvu i međunarodnim i svjetskim takmičenjima, koje je organizirao Međunarodni Olimpijski Komitet ili svjetske, odnosno evropske sportske federacije.

- Prema pravilima, priznanja će biti dodijeljena najuspješnijem sportistima u muškoj i ženskoj konkurenciji, najuspješnijoj ekipi, najuspješnijem treneru, sportisti studentu, kao i fudbaleru i košarkašu godine, rekao je u emisiji „Danas“ Muhamed Bikić, sportski novinar. 

Prema rječima Bikića, biće dodijeljena i posebna priznanja.

 -Tu je i specijalna nagrada "Mirza Delibašić", novinarska nagrada "Boro Glušac", te "Nusret Čaušević" nagrada za najboljeg šahistu. Sportski savez je dosta specifičan u odnosu na druge izbore, mi gledamo ipak taj rezultat. Postoje tablice prema kojima mi bodujemo naše takmičare po postignutim rezultatima, kazao je Bikić. 

Više o temi Sportski savez BiH

NA VRH

Podijeli članak na