Pekez: Samo neko ko je moralna nakaza danas može slaviti

Alfa TV
09.01.2019 18:56

Republika Srpska nastala je na zločinima i tu nema dileme, rekao je u popodnevnom programu TV Alfa potpredsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995,  Ramiz Holjan, te dodao da je sramno što manji bh. entite danas slavi Dan RS-a.

- Zna se šta se desilo za vrijeme agresije na BiH, velike žrtve su pale, mnogo njih je ubijeno, naročito djece. Mi roditelji koji smo to doživjeli to nas najviše boli. Boli nas nepravda, svjesni smo šta se desilo nama, prihvatili smo da imamo ranu koja nema lijeka. Oni koji ne prihvataju šta se desilo za vrijeme agresije, onda nam oni te rane još više povrijeđuju. Moramo tražiti istinu i pravdu, kazao je Holjan.

Aiša Pekez ispred Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva,  kazala je kako je današnje slavlje neprihvatljivo i uvrijedljivo i da samo neko ko je moralna nakaza danas može slaviti.

- Znamo da su u Hagu zločinci osuđeni za genocid, za ubijanje nevinih žrtava. U rane se dira svako malo, to rade patrioti, a ko su patrioti moramo se zapitati. Svi oni koji ne razmišljaju svojom glavom, svi koji slušaju ono što im govore njihovi političari koji su svjesni da su svi njihovi idoli osuđeni u Hagu i spomenuti kao vođe genocida, kazala je Pekez.

NA VRH