Nesuđeni trener Zlatana Ibrahimovića u „As exkluzivu“

Asim Bradić: Mirza Delibašić je moj životni mentor

Alfa TV

Gost novog izdanja "As exkluziva sa Muhamedom Bikićem" na TV Alfa bio je Asim Bradić, jedan od najboljih evropskih kondicionih trenera, koji trenutno živi i radi u Zagrebu kao profesor na Kineziološkom fakultetu.

- Tokom svoje karijere trenirao sam razne sportiste, timove, sportske saveze i reprezentacije, a sve je počelo od legendarnog Mirze Delibašića, koji je ustvari moj životni mentor. On mi je i pružio prvu priliku da budem trener i dvije godine sam svaki dan sjedio s njim, kaže Bradić, nekadašnji igrač i trener KK "Bosna", koji je bio jako blizu potpisa ugovora sa Zlatanom Ibrahimovićem.

- Često novinari to spominju, ali ta Zlatanova ponuda u tom trenutku mi nije odgovarala, ustvari dao mi je zaista malo vremena da razmislim, doslovno imao sam minutu. No, on je žurio i ja sam ga morao odbiti jer sam imao angažman s Teniskim savezom Slovenije, a upravo sam bio i potpisao ugovor da idem na specijalizaciju u Ameriku, kazao je Bradić.  

Profesor Bradić je autor prvog hrvatskog dijagnostičko-trenažnog patenta pod nazivom PHM, a objavio je 33 znanstvena i stručna rada iz područja znanstvene discipline koja se odnosi na Kondicijsku pripremu i fitnes.

NA VRH

Podijeli članak na