Nesuđeni trener Zlatana Ibrahimovića u „As exkluzivu“

Asim Bradić: Mirza Delibašić je moj životni mentor

Alfa TV
13.01.2019 21:21

Gost novog izdanja "As exkluziva sa Muhamedom Bikićem" na TV Alfa bio je Asim Bradić, jedan od najboljih evropskih kondicionih trenera, koji trenutno živi i radi u Zagrebu kao profesor na Kineziološkom fakultetu.

- Tokom svoje karijere trenirao sam razne sportiste, timove, sportske saveze i reprezentacije, a sve je počelo od legendarnog Mirze Delibašića, koji je ustvari moj životni mentor. On mi je i pružio prvu priliku da budem trener i dvije godine sam svaki dan sjedio s njim, kaže Bradić, nekadašnji igrač i trener KK "Bosna", koji je bio jako blizu potpisa ugovora sa Zlatanom Ibrahimovićem.

- Često novinari to spominju, ali ta Zlatanova ponuda u tom trenutku mi nije odgovarala, ustvari dao mi je zaista malo vremena da razmislim, doslovno imao sam minutu. No, on je žurio i ja sam ga morao odbiti jer sam imao angažman s Teniskim savezom Slovenije, a upravo sam bio i potpisao ugovor da idem na specijalizaciju u Ameriku, kazao je Bradić.  

Profesor Bradić je autor prvog hrvatskog dijagnostičko-trenažnog patenta pod nazivom PHM, a objavio je 33 znanstvena i stručna rada iz područja znanstvene discipline koja se odnosi na Kondicijsku pripremu i fitnes.

NA VRH