Marijan Kvesić: EYOF-a za svijetliju budućnost Bosne i Hercegovine

Alfa TV
20.01.2019 21:53

Gost olimpijskog izdanja "As exkluziva sa Muhamedom Bikićem" na TV Alfa bio je Marijan Kvesić, nekadašnji fudbaler mostarskog Veleža, danas član Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. 

Legendarni Matun se osvrnuo na svoju aktivnu igračku i karijeru dugogodišnjeg sportskog djelatnika, a naravno bilo je riječi o aktuelnim dešavanjima u Olimpijskom komitetu BiH, koji je uz Sarajevo i Istočno Sarajevo organizator nastupajućeg EYOF-a.  

- Prošao sam cijelu omladinsku školu Veleža. Igrao sam u jednoj kvalitetnoj generaciji poznatoj po Bajeviću, Mariću, Vladiću. Inače, u Veležu sam proveo punih šesnaest godina, no u 26. sam ozlijedio kralježnicu i liječnici su mi savjetovali da ne riskiram i prekinem karijeru. I dalje sam ostao u nogometu, kao direktor kluba, a u međuvremenu sam i završio Pravni fakultet, kazao je Kvesić. 

Kvesić je i jedan od sportskih djelatnika koji je puno učinio na ujedinjenu sporta na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

- Imao sam tu čast i zadovoljstvo da budem u Olimpijskom komitetu BiH od samog ujedinjenja, pa sve do danas. Uvijek sam bio veliki optimista kada je riječ o našim sportistima, ali nažalost još nismo uspjeli na olimpijadi napraviti zapažen rezultat, odnosno osvojiti medalju. Imam osjećaj da iz godine u godinu stagniramo iz mnogo razloga, sve je ispolitizirano. No, mislim da će ipak pobijediti razum i da ćemo krenuti naprijed, kazao je Kvesić.

Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo zajedno sa Olimpijskim komitetom BiH su organizatori EYOF-a koji će se održati od 9. do 17. februara. 

- Organiziranjem EYOF-a dajemo svijetliju budućnost Bosni i Hercegovini. Istina, trebali smo i ranije biti organizatori, no nismo bili u mogućnosti. Sada smo spremi i sigurni smo da će Sarajevo i Istočno Sarajevo biti odličan organizatori evropskih zimskih igara mladih i već odavno se osjeti taj prepoznatljivi olimpijski duh, kao što je to bilo 1984. godine u Sarajevu, kazao je Kvesić.  

  
NA VRH