Nekadašnji fudbaler nekoliko bh. klubova u „As exkluzivu“

Semjon Milošević: U Sarajevu sam bio na vrhuncu karijere

Alfa TV
27.01.2019 20:57

Gost ovonedjeljnog izdanja "As exkluziva sa Muhamedom Bikićem" na TV Alfa bio je Semjon Milošević, nekadašnji fudbaler nekoliko bosanskohercegovačkih i inostranih klubova.  

- Tokom karijere igrao sam za brojne domaće i strane klubove u tadašnjoj Srbiji i Crnoj Gori, Azerbejdžanu i Poljskoj. Sa Zrinjskim i Sarajevom sam osvajao titule prvaka, a u bordo dresu sam bio na vrhuncu karijere, kada sam bio i bh. reprezentativac. Igrao sam još za Modriču, Slobodu, Čelik i svoj Leotar gdje sam krenuo i završio karijeru, kazao je Milošević.

Milošević je i po završetku karijere ostao u fudbalu, kao skaut.

- Fudbal je moj život, naravno uz moju porodicu. Ostao sam u fudbalu, danas živim u Trebinju, ali često putujem po svijetu i radim za nekoliko inozemnih agencija. U Americi sam bio u nekoliko navrata u svojstvu skaut-trenera "US Soccer Educationa", čiji je direktor naš Bosanac, Murat Alibašić. To je jedna sjajna priča gdje u kampovima pratimo igrače, posebno one koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Kampove organizujemo i u Evropi i naravno u Bosni i Hercegovini, Sarajevu, kazao Milošević.

NA VRH