U Konjicu 1. februara modna revija povodom Svjetskog dana hidžaba

Alfa TV
28.01.2019 18:23

Povodom Svjetskog dana hidžaba u Konjicu će 1. februara, po prvi put na našim prostorima,  biti organizirana modna revija pod nazivom "World Hijab Day 2019". Tim povodom gošća popodnevnog programa bila je Hidajeta Ikanović, organizatorica revije, koja je kazala kako je ova revija poticanje vjerske tolerancije i razumijevanja.

- Radi se o manifestaciji koja će našim ženama ponuditi nešto sasvim drugačije, prvenstveno smo fokusirani na ponudi vjenčanica za pokrivene djevojke. Na reviji će djevojke nositi hidžab vjenčanice, kaftane, ali biće tu još dosta zanimljivih kreacija za pokrivene djevojke. Mi imamo u našem gradu poprilično dobru ponudu vjenčanica, ali pokrivene djevojke su tu bile dosta uskraćene. U ponudi su imale samo nekoliko modela, morale su uvijek nešto kombinovati, kazala je Ikanović.

Obilježavanje Dana hidžaba veoma je brzo dobilo globalne razmjere, ovaj dan se obilježava i u BiH. Ikanović ističe da svaka djevojka, žena koja je pod hidžabom ima i može ispričati svoju priču.

- Svaka od nas ima svoju priču iz svakodnevnice, gdje se susrela sa tako nekim problemima i predrasudama, do nekih krupnijih stvari kao što je zaposlenje, biranje vjenčanice, odlazak na more, bavljenje nekim sportom i slično. Ja sam jako dugo pokrivena i tada mi je bilo teško, teško sam se snalazila, svaka riječ bi mi teško padala, ali vremenom sam se navikla, ispričala je Ikanović.

Oglasi

NA VRH