Kazazić : Žao mi je što naša zemlja nema sluha da podrži mlade sportiste

Alfa TV
31.01.2019 09:29

Ilma Kazazić je  na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom u Kranjskoj Gori zauzela osmo mjesto u veleslalomu.

Gostujući u popodnevnom programu TV Alfa Ilma je kazala kako je uprkos jakoj konkurenciji, te problemima finasiranja odlaska na takmičenje, ipak uspjela ostvariti ovaj prestižan rezultat.

- Zaista sam zadovoljna rezultatom, vidi se napredak u mom skijanju, nadam se da će u budućnosti biti još bolje i da će se ostvarivati još bolji rezultati.Konkurencija je moram priznati bila zaista jaka, tu su došle najjače takmičarke iz svijeta. U toj konkurenciji biti osma je zaista veliko zadovoljstvo i moram biti ponosna na sebe, kazala je Kazazić.

Ona ističe da je imala veliku podršku prijatelja i rodbine, te da su reakcije pozitivne, budući da je u poslijednji čas ipak uspjela naći način da ode na Svjetsko prvenstvo.

- Reakcije su svakako pozitivne svi su ponosni na moj rezultat. Pripreme nisu bile tako intenzivne i naporne. Pripremala se uglavnom na našim bh planinama. Žao mi je što naša zemlja nema sluha da podrži nas mlade sportiste. Ne bi trebali da čekaju na sam rezultat kako bi tek tada podržali sportiste, ističe Kazazić.

NA VRH