Specijalna olimpijada u Tuzli od 23. do 26. aprila

Alfa TV
02.02.2019 18:53

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „PARALLEL“ biće održano u Tuzli od 23. do 26. aprila.

Manifestacija je privukla pažnju velikog broja institucija, organizacija, sportskih kolektiva. U narednom periodu uslijediće veliki broj aktivnosti, a namjera je i okupiti osobe sa Down sindromom te napraviti inkluzivnu košarkašku utakmicu, kazao je u popodnevnom programu Nermin Alibašić, koordinator projekta Specijalna olimpijada „PARALLEL“.

- Naš cilj je da svojim angažmanom doprinesemo i poboljšamo status osoba koje imaju zdravstvene poteškoće u Bosni i Hercegovini. Imamo posebne edukacije i za roditelje i cilj nam je da i njima pokažemo šta njihova djeca mogu, ističe Alibašić.

Rezultati dobrog rada se ogledaju i u odazivu velikog broja organizacija, istaknutih ličnosti koji su odlučili podržati Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade “PARALLEL”.

-Među njima je i prva ambasadorica, Ema Burgić, jedna od najboljih bosanskohercegovačkih teniserki, veliki humanista i volonterka u udruženjima djece sa Autizmom i sa Down sindromom. Prije Burgićeve, dio ove manifestacije, poziciju ambasadora su prihvatili i Amel Tuka, Elvir Bolić, Asmir Begović, Edhem Eddie Čustović, Igor Emkić i Denis Barta, kazao je Alibašić.

Oglasi

NA VRH