TV ALFA Trener FK Mladost Doboj Kakanj u „As exkluzivu“

Zildžović: Bolje je igrati fudbal u Bosni, nego biti kelner u Londonu

Avaz.ba

Gost ovonedjeljnog izdanja „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bio je Adnan Zildžović, nekadašnji bh. internacionalac, danas trener FK Mladost Doboj-Kakanj. 

Rođen u Brčkom, gdje je i počeo igrati fudbal, nesuđeni igrač Sarajeva, ratnih devedesetih godina karijeru nastavlja u inostranstvu.

- Više volim pričati o sadašnjost, nego o prošlosti. Zadovoljan sam svojom karijerom, posebno u periodu kada sam nastupao u Izraelu. Nakon karijere, ostajem u fudbalu, završavam škole i sjedam na klupu. Do sada sam radio u Sloveniji, Albaniji i Saudijskoj Arabiji, a evo me sada i u rodnom zemlji, kaže Zildžović.

Prije odlaska u Kakanj, Zildžović se trebao naći na čelu tuzlanske Slobode.

- Trebao sam voditi Slobodu, ali je bio problem radne dozvole. Evo sad sam u Mladosti, jedan vrlo organiziran klub na čelu s predsjednikom Mensurom Mušijom. Imamo mlad tim, s nekoliko iskusnih igrača, koji su upravo moji pomoćnici na terenu. Trenutno smo šesti na premijerligaškoj tablici i mislim da možemo još napredovati na proljeće, igrati još bolji fudbal. Nemamo nikakav imperativ, ali želimo igrati lijepo, biti skromni, a rezultat će doći, kazao je Zildžović.

Tokom gostovanja u „As exkluzivu“ istaknuo je kako Bosna i Hercegovina, u sportskom, ali i svakom drugim smislu, ima ono nešto čime se ne mogu pohvaliti evropske zemlje.

- Ne volim što ne cijenimo naše, u stilu bolje je biti kelner u Londonu, nego igrati fudbal u BiH. Ne slažem se s tim. Mi smo zemlja vrlo talentirana, kvalitetnih ljudi, što se ne mogu pohvaliti ni jedna Engleska, Njemačka. Moramo biti ponosni na našeg Miralema Pjanića, Edina Džeku, Danisa Tanovića, zaključio je Zildžović.

NA VRH

Podijeli članak na