"I to je život": Kad nane/bake vole

Unučad se vole više od djece, tu nema granica

Alfa TV
06.02.2019 10:23

Biti baka/nana, iskustvo je koje se teško može opisati riječima. Svoju djecu kao roditelji planiramo ili ne planiramo, ali ih rađamo, volimo i odgajamo.  A, kada ih konačno othranimo i odškolujemo obično odlaze u svoje živote u kojima formiraju nove, planirane/neplanirane svoje obitelji. I tu dolazi do preobražaja.

Djeca postaju roditelji. Da li je istina da se unučad više vole od rođene djece? Silvana Fazlibašić, Semiha Šabaredžović i Alisa Toromanović Bajrović u emisiji "I to je život" tvrde da jeste.

- Moja unuka Nina je moj svijet i smisao života. Priznajem da je ona moja najveća ljubav u životu. Rodila sam kćerku, odgajala i učila, ali ovo je nešto posebno, ovo je neka specifična ljubav, kazala je ponosna nana Silvana.

Slično mišljenje ima i nana Semiha koja ima dvije unuke.

- Moja mala Zehrica je moje prvo unuče koje se najviše voli. Ona može sve. Ono što moja djeca nisu nikada smjela uraditi Zehra može, objašnjava Semiha ističući kako se unuče zbilja voli najviše.

Mada je ovaj osjećaj iskusila tek prije petnaestak dana i novopečena nana Alisa dijeli mišljenje svojih sagovornica.

- Rodila sam tri puta, ali kada je moja kćerka rodila shvatila sam da je to najposebnije iskustvo u životu. Dobiti unuče je takvo blagostanje koje se ne može riječima opisati, kazala je Alisa.

Oglasi

NA VRH