Nađa Zubčević: Nije me blam, osmislila sam antibakterijski podmetač za WC daske

Alfa TV
07.02.2019 18:22

Nađa Zubčević iz Sarajeva osmislila je patent "Antibakterijski podmetač za WC daske".  Ideja o antibakterijskom podmetaču javila se kao potreba da riješi svakodnevni problem loše higijene u javnim toaletima.

- Patent je trenutno u procesu zaštite. Do sad je predstavljen na Turniru društvenih inovacija i već sam dobila ponude potencijalnih investitora, kao i investiciju od 3.000 KM, kazala je u emisiji "Danas" Nađa Zubčević, inovatorica.

Ona ističe da na ovom projektu radi čitav tim. Na ideju su došli sasvim spontano na jednoj popodnevnoj kafi, kada su zbijali šale upravo na račun javnih toaleta.

- Dosta sam istraživala o ovoj ideji. Razmišljala sam kako da iskoristim hemikalije koje nisu štetne za čovjeka. Mnoge hemikalije su itekako štetne iako uništavaju bakterije. Moji prijatelji sa raznih fakulteta pomogli su mi upravo u ovome. Ujedinili smo znanje i napravili dobru stvar. Bilo koji proizvod koji će nam pomoći na neki način, a koji nam može poboljšati kvalitet života, nema šta da nam bude blam, rekla je Zubčević.

Oglasi

NA VRH