Irfan Kreho: Sarajevska olimpijada je naš najveći brend

ALFA TV U olimpijskom "As exkluzivu"

Irfan Kreho: Sarajevska olimpijada je naš najveći brend Imao jednu sjajnu generaciju mladih novinara na koje je ponosan jer je kao učitelj ostvario cilj

Gost olimpijskog izdanja "As exkluziva sa Muhamedom Bikićem" na TV Alfa bio je Irfan Kreho, doajen bosanskohercegovačkog sportskog novinarstva, dobitnik brojnih priznanja, među kojima i one olimpijske u povodu 14. ZOI u Sarajevu. 

- To su bila nezaboravna vremena. Bio sam urednik sportske redakcije 'Večernjih novina' i na najbolji način smo izvještavali s nezaboravne Sarajevske olimpijade, našeg najvećeg brenda, kazao je Kreho, koji je nakon sticanja nezavisnosti BiH bio prvi urednik sportske redakcije u "Dnevnom avazu" i prvog bh. sportskog lista "Sport". 

Ispričao je da je imao jednu sjajnu generaciju mladih novinara na koje je ponosan jer je kao učitelj ostvario cilj, a to je da su učenici obučeni i rade kako valja.

- A znajući gdje je ko i šta radi danas, srce mi je kao Trebević. Generacija na koju mora biti ponosna i država, jer ste uspjeli i sport podići na pijedestal - kazao je legendarni Kreho.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH