Dr. Dizdarević se vraća na KCUS: Ja se vraćam na mala vrata, ali radim velike stvari

Alfa TV
15.02.2019 18:20

Ugledni neurohirurg, doktor Kemal Dizdarević vraća se na Odjeljenje neurohirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je u oktobru prošle godine dobio otkaz. Na radno mjesto vraća se po odluci Općinskog suda u Sarajevu, potvrdio je u emisji "Danas" doktor Dizdarević.

- Sud je donio očekivanu odluku, bilo bi teško povjerovati i da bi bilo uopšte drugačije, trebam se vratiti tamo gdje pripadam. U oktobru sam dobio otkaz na KCUS-u  i trenutna direktorica je mislila da će joj na Sudu proći da održi tu bizarnost i apsurdnost te optužbe, međutim stvar je potpuno jasna. Vraćam se na posao, tamo gdje i pripadam, a oni koji tamo ne pripadaju, bez obzira kakvi su opet sam spreman da im pomognem, ističe Dizdarević.

Odluka je trenutno kod advokatice doktora Dizdarevića i kako je objasnio biće upućena KCUS-u radi izvršenja. Dosadašnja iskustva pokazuju da se direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović oglušivala na sudske odluke istog tipa, ali kako je kazao doktor Dizdarević, s ovom odlukom neće biti problema.

- Uglavnom su ljudi otišli. Prepali se i utekli, valjda su ih uvjerili da su sudovi pod kontrolom "Brace i Seke". Izgleda da nisu. Ja se čudim zašto se boje Sebije Izetbegović. Ona je nevažna. Ona se ni po čemu ne ističe, osim po talentu za spletkarenje, kazao je doktor Dizdarević.

Ponašanje Sebije Izetbegović je opisao kao "mentalno orgijanje". Kazao je da ima pozive da radi vani, ali kako kaže dok je Sebije, neće otići.

- Ona je meni dala otkaz, tretirala me kao kriminalca. Ona, koja je jedva školu završila. Ne bi ga ni završilia da nije ušla u politiku.  Jedan je završila nakon 11 godina, prosjekom sedam, ispričao je doktor.

NA VRH