Nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH u "As exkluzivu"

Bajramović: Sparsi su vratili košarku u Sarajevo

Alfa TV
18.02.2019 10:57

Gost emisije "As exkluziva sa Muhamedom Bikićem" bio je Kenan Bajramović, nekadašnji košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, danas prvotimac sarajevskih Sparsa.

- Uvijek nam je malo falilo u reprezentaciji. Nesporno je da mi imamo kvalitet, samo što se to treba posložiti. Nažalost, nikada igrači nisu pružali igru u reprezentaciji kao u klubovima. Razlog su mogućnost povreda, jer u tom slučaju reprezentacija okrene leđa igračima. Mislim, da to nije u redu, kazao je Bajramović.

On je karijeru je započeo u rodnom gradu, zeničkom Čeliku, zatim prešao u sarajevsku Bosnu, a zatim otišao u inostrantsvo.

- Tokom svoje karijere igrao sam u Litvaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Ukrajini i Turskoj, a evo sada sam po četvrti put u Sparsima, prvenstveno zbog velikog prijateljstva sa Nihadom Selimovićem, prvim čovjekom ovog sarajevskog kluba, koji se takmiči na dva fronta i na oba igramo važnu ulogu. Ekipa je mlada, sa nama trojicom iskusnih i možemo daleko dogurati u prvenstvu i ABA 2 ligi. Uspjeli smo vratiti košarku u Sarajevu, a to se najbolje vidi po posjećenosti naših utakmica, kazao je Bajramović.

NA VRH