Gavrić: Topić, Smajlović i Bogićević kandidati za Šestoaprilsku nagradu

Alfa TV
20.02.2019 18:47

Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva u 2019. godini biće dodijeljena u oblasti kulture i umjetnosti, zdravstva i socijalne zaštite, te u drugim oblastima rada i stvaralaštva. Dostavljeno je 46 prijedloga i 51 podrška prijedlozima za 28 kandidata.

- Imali smo ukupno 28 kandidata za Šestoaprilsku nagradu. U oblasti kulture i umjetnosti za nagradu je kandidovan profesor doktor Franjo Topić, u oblasti zdravstva i socijalne zaštite profesor doktor Fahrudin Smajlović, a u oblastima rada i stvaralaštva Bogić Bogićević. Ove godine je situacija takva da će biti samo tri nagrade od mogućih šest, kazao je u popodnevnom programu TV Alfa Igor Gavrić, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

U prvoj polovini marta biće održana sjednica na kojoj će Gradsko vijeće Grada Sarajeva razmotriti i donijeti konačne odluke o dodjeli Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini, kazao je Gavrić.

- Ovo je najprestižnija nagrada i mogu je dobiti zasluženo pojedinci, ne može se dati posthumno i osobe koje se kandidiraju za tu nagradu su kandidirani po vrlo strogom kriteriju. Kasnije se tajnim glasanjem i u skladu sa svom procedurom eliminacijom se dolazi do najuspješnijih. Ove godine smo također imali jako kvalitetne kandidate. I ove godine imamo novčane nagrade koje iznose 5.000 KM, ističe Gavrić.

NA VRH