Fair Play liga ove sezone novac poklanja udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”

TV Alfa
22.02.2019 18:59

Projekat Fair Play lige je u proteklih sedam godina postao sinonim za pozitivne priče. Kroz ovaj projekat organizirane su i realizirane brojne aktivnosti i humane priče. Organizirano je stipendiranje studenata, akcije darivanja krvi, kupovina školskog pribora za povratničku djecu u Srebrenici, te izgradnja dva bunara pitke vode u Africi, kazao je u emisji „Danas“ trener Amar Čavčić.

- Sav novac koji se prikupi od sankcioniranja, žutih i crvenih kartona, ove godine doniramo Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka". Projekat Fair Play lige je u proteklih sedam godina postao svojevrstan brend u Kantonu Sarajevo i sinonim za dobre i pozitivne priče, kazao je Čavčić.

Sutra počinje 5. sezona Fair Play Junior Cupa. Riječ je o takmičenju učenika srednjih škola. Učestvovat će 12 ekipa podijeljenih u četiri grupe, a cilj projekta je prevencija maloljetničke delinkvencije.

- Takmičit će se učenici srednjih škola, uzrasta 14 - 18 godina, u ovoj sezoni učestvovat će 12 ekipa podijeljenih u četiri grupe. Dvije najbolje ekipe iz svake grupe će se plasirati u četvrtfinale koje će biti odigrane sutra. Polufinalne i finalne utakmice će biti odigrane zajedno sa završnicom Fair Play lige, ističe Čavčić.

NA VRH