Slobodan Delić, Savjetnik MOK-a u "As exkluzivu"

EYOF u Sarajevu i Istočnom Sarajevu je dobio najveću ocjenu od EOC-a

Alfa TV
25.02.2019 09:21

Gost novog izdanja emisije "As exkluziva sa Muhamedom Bikićem" bio je Slobodan Delić, član prve generacije brzog klizanja u  bivšoj Jugoslaviji, danas Savjetnik MOK-a za pitanja tehnologije i član ekspertne grupe EOC-a.

U emisiji koja je bila posvećena EYOF-u u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Delić se prisjetio svojih učešća na dosadašnjim zimskim i ljetnim olimpijskim igrama.

- Devedesetih godina, tačnije 1994. vodio sam prvi put na ZOI grčke sportiste u bobu i sankanju. Također i 1998. godine. Na organizaciji Olimpijskih igara radim od 2000.  Direktor sam bio sektora za rezultate Atina 2004., Azijske igre Doha 2006., ZOI Vankuver 2010. i sektora za tehnologiju borilišta, korisničkih usluga i rezultata ZOI Sochi, kazao je Delić

On je, inače, vrhovni sudija i starter za medjunarodna takmičenja u short track-u od 1993. i medjunarodni i vrhovni sudija u umjetničkom klizanju.

- Kada je riječ o minulom EYOF-u 2019. položili smo ispit sa najvećom ocjenom u svakom pogledu, uređenje olimpijskih borilišta, organizacija takmičenja, smještaja, koji je prvi put bio na jednom mjestu. Odmah nakon EYOF-a to je i potvrdio i sami EOC. Naravno, bilo je i puno emocija, jer smo se svi prisjetili na najbolji način i Olimpijskih igara prije 35 godina, posebno kada je bilo svečano otvaranje na Koševu, istaknuo je Delić.

NA VRH