Merima Čelik: „VAR nije u duhu fudbala“

NOGOMETNI SUDIJA SA FIFA-inim ZNAKOM, POLICAJKA U „AS EXKLUZIVU“

Alfa TV
04.03.2019 09:59

Gošća novog izdanja emisije „As exkluziv sa Muhamedom Bikićem“ bila je Merima Čelik, nogometni sudija sa FIFA-inim znakom.

"Biti ženski sudija u BiH nije lako, jer se na našem prostoru to teško prihvata, zbog raznih predrasuda. Međutim, kroz usavršavanje, sticanje znanja, raznim iskustvima uspjela sam da se izborim za ravnopravno mjesto u ovom poslu i na kraju - i na međunarodnoj sceni", kaže Merima Čelik, svestrana sportašica (instruktorica za skijanje i plivanje, bivša reprezentativka u raftingu) i aktivna policajka koja se u emisiji i  osvrnula i na famozni VAR.

„VAR nije u duhu fudbala. VAR je samo pokazao kako je sudijama teško. Nakon spornih situacija, sudije po nekoliko puta pogledaju snimak i to iz više uglova, pa tek onda definitivno donesu odluku. A sada zamislite kako je donijeti odluku u trenutku. Ali, tražili smo VAR i sada ga gledajmo“.

Ovoj djeljiteljki pravde na nogometnim terenima je primarna profesiji policajka.

"Mada se teško mogu uporediti ova dva posla, ipak imaju nekih dodirnih tačaka, kao što je poštovanje pravila, odnosno zakona... Obje profesije su istovremeno velika privilegija i obaveza i radim ih zaista sa velikom profesionalnošću" - poručila je Čelik.

NA VRH