Gost političkog magazina Acta predsjednik HKD Franjo Topić

Alfa TV
04.03.2019 15:29

Gost večerašnjeg izdanja političkog magazina Acta na TV Alfa je predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Franjo Topić, koji govori o politički nametnutoj nacionalnoj natrpeljivosti i podjelama.

Koliko nacionalistička, ali i gruba politička retorika utiču na odnose među ljudima, na suživot, koliko je opasno naglašavanje nacionalizma u etnički i vjerski podijeljenoj zemlji, čemu nas to vodi i jesu li trenutno „poljuljani“ odnosi između Hrvata, Bošnjaka, Srba (zbog tretiranja tema kao što su NATO put, Izborni zakon, preispitivanje imena Republike Srpske)?

Evropski put BiH, nepotpuni odgovori iz Upitnika Evropske komisije, ali i „politički strah od Evrope“, teme su, o kojim, pored ostalog govori večerašnji gost.

Profesor Topić govori i o zloupotrebi državnih, te obilježavanju vjerskih praznika, komentariše i  najaktuelniju temu kojom se bave čelnici rimokatoličke crkve – problem pedofilije, svešteničkog zlostavljanja djece, te odgovara da li je ta pojava zabilježena u bh. društvu.

Franjo Topić je kandidat za dobitnika Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, a koliko mu znači ta kandidatura, gledajte večeras u političkom magazine Acta od 21 sat na TV Alfa.

NA VRH