Semin Bradić još nije pronađen, njegovo zdravstveno stanje otežava potragu

Alfa TV
05.03.2019 18:38

U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se obilježava 1.marta, zaslužnim pripadnicima FUCZ dodijeljene su zahvalnice i pohvale. Među njima je i portaparolka FUCZ Majda Kovač, koja je dobila zahvalnicu za nesebično zalaganje i natprosječne rezultate u oblasti medijskog predstavljanja svih struktura civilne zaštite u BiH.

Kako je u emisiji "Danas" kazala timovi Federalne uprave civilne zaštite jedan su od najvažnijih segmenata u zaštiti i spašavanju.

- Taj dan obilježavamo da bismo vidjeli gdje smo i koga treba zaista nagraditi za nesebičan rad. Ima zaista puno ljudi koji predano rade. Protekle godine imali smo puno posla. Pored redovnog deminiranja, bilo je i potraga, poplava i spašavanja. S klimatskim promjenama sve je postalo nepredvidljivo, pa mi se moramo obučavati i biti spremni, pojasnila je Kovač.

Kovač je govorila i o potrazi za Seminom Bradićem iz sela Krpeljići kod Travnika, koji je posljednji put viđen u petak poslijepodne. Kako je kazala Uprava CZ FBiH na teren je uputila 80 pripadnika, pse tragače, te bespilotnu letjelicu.

- Juče smo pozvani da se uključimo u potragu i odmah smo se uključili. Pregledali smo lokacije iznad starog dijela Travnika. Došlo se do nekih informacija da je viđen na nekim lokacijama, pa su i te informacije provjerenje. Danas su i psi tražili, dok je s dronovima teže, jer je kišan dan. Njegovo zdravstveno stanje otežava potragu, jer se ne odaziva i slabo se orijentiše u prostoru, kazala je Kovač.

NA VRH