Hašimović: Api komora može riješiti problem sa alergijama

Alfa TV
07.03.2019 18:16

Proljeće je vrijeme kada se aktiviruju razne alergije. Api komora, odnosno inhalacija zrakom iz košnice, služi za liječenje mnogih, ali prije svega respiratornih oboljenja, a naročito pomaže kod liječenja astme, bronhitisa i alergija i kod djece i odraslih. Kako je kazao Osman Hašimović u popodnevnom programu TV Alfa u api komoru mogu doći svi.

- Komora je nešto što se pojavilo u novije vrijeme. S komorom je lakše prebroditi alergiju. Kad alergenti dođu u organizam, tad je već kasno. Dva mjeseca ranije treba imunološki sistem ojačati i spremiti. To je najučinkovitije uz prirodne pčelinje proizvode i razno bilje, kazao je Hašimović.

On ističe kako bh. pčelari ove godine zadovoljno trljaju ruke jer je zima bila pogodna za pčele, te na proljeće očekuju veći prinos meda. Ukazao je i na veliki značaj meda za naš organizam posebno za osobe sklone alergijama.

- Mi smo zadovoljni, ova sezona bi mogla biti dobra, mislim da će biti veći prinosi meda jer je zima bila dobra. Jer kako mi pčelari to volimo kazati ako nema leda nema ni meda. U medu imamo 350 elemenata koji su potrebni ljudskom zdravlju. Otprilike isto toliko imamo i u polenu, kao i matičnoj mliječi, dok nam propolis nudi njih 650. Sve ovo u velikoj mjeri pomaže u liječenju ljudi, što je, i sami ćemo priznati, izuzetno značajno, ističe Hašimović.

NA VRH