NAJAVA Jedinstvena emisija prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

U nedjelju 250. "As exkluziv" na TV Alfa

Sve je krenulo s legendarnim Ivicom Osimom i Safetom Sušićem

Alfa TV

Muhamed Bikić

Foto: Alfa TV


U nedjelju, 19. marta, na programu TV Alfa bit će emitirano jubilarno 250. izdanje emisije "As exkluziv", koju uređuje i vodi dugogodišnji novinar i publicista Muhamed Bikić.

- Sve je krenulo s legendarnim Ivicom Osimom i Safetom Sušićem, koji je skoro iz studija otišao na Mundijal u Brazil, pa mnogih nekadašnjih i aktuelnih bosanskohercegovačkih asova koji su u "As exkluzivu" ispričali svoje životne priče. Naravno, nismo zaboravili ni perspektivne bh. sportiste koje smo predstavili na najbolji način. Inače, ovo je jedinstvena emisija prošlosti, sadašnjosti i budućnosti za koju su u proteklih pet godina stigla brojna priznanja, a najviše priznanje je sud gledalaca, jer je sve vrijeme najkomentiranija putem društvenih mreža i gleda se širom svijeta - kaže Bikić, koji je nedavno dobio i "Plaketu grada Sarajeva" za dokumentarni film "Keli".

Riječ je o dokumentarcu koji govori o životu i smrti nekadašnjeg igrača FK Sarajevo Želimira Vidovića.

- "Keli" je više od filma, mog profesionalnog i privatnog života. U toku novinarske karijere dobio sam mnoga priznanja, zahvalnice, nagrade, pa i onu "Olimpijsku". No, "Plaketa grada Sarajevo", rodnog i glavnog grada BiH, to je ipak nešto posebno, jer su Sarajevo i Bosna i Hercegovina moj život, moja sudbina. I, naravno, plaketa grada, kao i sam film "Keli" je svih nas, Sarajlija, Bosanaca i Hercegovaca - istakao je Bikić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na