U prvim minutama 2019. godine, stigle prve bebe u svim većim bh. gradovima

Alfa TV
01.01.2019 19:53

S prvim minutama 2019. godine, stigle su i prinove u svim većim bh. gradovima. Najviše radosti bilo je u Banja Luci, gdje je u novogodišnjoj noći rođeno 12 beba. U Sarajevu su rođene dvije bebe. Prvu novorođenčad darovali su entitetski, odnosno gradski zvaničnici.

Pola sata iza ponoći rodila se prva beba u Republici Srpskoj. Na svijet je došao dječak koga je rodila Hazema Alimanović (16) iz Modriče. 

Nešto kasnije, oko jedan sat iza ponoći porodila se i Jasna Đurašinović (18) iz Verića pored Banjaluke koja je na svijet donijela djevojčicu.

Za razliku od Banjaluke, deset manje beba noćas je rođeno u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. U Sarajevu su iza ponoći stigle dvije bebe, prvo djevojčica, a potom i dječak.

U Mostaru su na svijet došla četiri dječaka, dok je u Zenici nakon ponoći rođen stigao samo jedan dječak. U Tuzli su od ponoći do jutros rođene dvije bebe, dječak i djevojčica. U bihaćkoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" su od ponoći na svijet stigli jedan dječak i jedna djevojčica. U Goraždu se rodila jedna, a u Zvorniku tri djevojčice.

NA VRH