Opsadno stanje u BiH: Intenzivna potraga za opasnim i naoružanim Edinom Gačićem

Alfa TV
10.02.2019 18:50

Policajac Mahir Begić ubijen je sinoć na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina, gdje je obezbjeđivao strelište Federalne uprave policije.

Sumnja se da je pripadnika FUP-a usmrtio višestruki ubica Edin Gačić, za kojim policija traga već sedmi dan. Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu.

Potraga za njim proširena je na cijelu Bosnu i Hercegovinu, a uključeni su i helikopteri i dronovi.

I pripadnici Specijalne jedinice SIPA-e, koji spadaju među najopremljeniju jedinicu u regionu, kreću u potragu za Gačićem, koji se, prema posljednjim podacima, krije u šumama u okolici Tarčina.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je danas raspisala i operativnu potragu za Gačićem.

Kako je navedeno, Gačić je visine oko 180 centimetara, mršavije tjelesne građe, posljednji  put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim samtanim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske  naočale.

- Apelujemo na građane da, ukoliko imaju  informaciju gdje traženo lice boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla doprinijeti pronalasku ove osobe, saznanja dostave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici, stoji na stranici MUP-a KS.

NA VRH