Večeras od 21:00h

Saša Magazinović gost političkog magazina „Acta“

Alfa TV

Pet dana uoči sjednice predsjednik Glavnog Odbora SDP-a Saša Magazinović u političkom magazinu "Acta" na TV Alfa govori zašto će se na dnevnom redu ponovo naći tačka koja se odnosi na saradnju sa SDA.

Magazinović otkriva i zašto se osjeća kao izdajnik, ali i šta mu "nije po ukusu" u SDP-u, te ko su fanovi SDA koji nisu u toj stranci.

Šta iskreno misli o (van)stranačkim mimoilaženjima partnera, da li je čelni čovjek tuzlanske frakcije SDP-a Enver Bijedić glasačima obećavao ulazak u vlast, zašto smatra da DF nije ideološki i politički partner SDP-a, zašto je DF postao rival unutar Bh. bloka, ali i zašto će ispoštovati odluku SBB-a ako se odluči na saradnju sa SDA, za koji potez SDA smatra da je ispravan i logičan, neke su od tema o kojima govori Magazinović.

Kao politčar Magazinović otkriva i šta se krije iza SNSD-ovog "ne" NATO putu BiH, te o kakvoj političkoj trgovini je riječ, kao i zašto se "kriminalci sa kravatama" plaše Evropske unije. Državni poslanik govori i lično o sebi, pa komentariše koji mu od pridjeva koji se često nalaze uz njegovo ime (nadobudan, politički neiskusan, nepragmatičan, mladi lav), najviše dopada, ali i koji je poslužio kao insiracija za novu tetovažu, da li je kao privatni biznismen zadovoljan turističkom sezonom na Jahorini.

A, da li će ispuniti predizborno obećanje i pojesti glasačku kutiju, gledajte večeras od 21 sat na TV Alfa.

NA VRH

Podijeli članak na